Iskanje po spletni trgovini
Search

Odkrijte skrivnost kakovostnega spanca z naravnimi posteljnimi vložki

Odkrijte skrivnost kakovostnega spanca z naravnimi posteljnimi vložki

Spanje je ključni dejavnik za naše zdravje, dobro počutje in uspešnost v vsakdanjem življenju. Zavedanje pomena kakovostnega spanca je ključno za izboljšanje naših spalnih navad. Žal se v današnjem hitrem tempu življenja, s stresom in natrpanimi urniki, kakovost spanja pogosto zanemari. Številni ljudje se spopadajo s težavami pri spanju, neprijetnimi nočnimi prebujanji in z dejstvom, da se zjutraj se zbudijo spočiti. Vse to lahko negativno vpliva na našo produktivnost, naš imunski sistem, ter na naše telesno in duševno zdravje.

 

Naravna ležišča so edinstvena vrsta ležišč, izdelana iz popolnoma naravnih materialov, kot so kokosova vlakna, naravni penjeni lateks, volna, bombaž in drugi naravni materiali. Njihova posebnost leži v tem, da ponujajo optimalno podporo telesu med spanjem, hkrati pa so prijazna do okolja in zdrava izbira za vsak dom. V tem članku bomo raziskali prednosti naravnih posteljnih vložkov in izvedeli kako lahko le-ti prispevajo k našemu optimalnemu počitku. Odkrili boste, zakaj so posteljni vložki iz naravnih materialov prava izbira za tiste, ki si želijo trdnega in zdravega spanca.

 

Naravna ležišča so ortopedska

Za optimalno podporo hrbtenice je jedro v sredini trdo, kar dosežemo z ortopedskim vstavkom iz kokosovih vlaken. Mehka površina pa se oblikuje po obliki telesa in ga podpre v vseh točkah. Tako ni obtiščanih mest in prekrvavitev je nemotena.

 

Sestavljena so iz 100% naravnih materialov

(volna, kokosova vlakna, penjeni lateks, bombaž, konjska žima, morska trava, ipd.).

Izbrani naravni materiali uravnavajo vlago in toploto, preprečujejo ustvarjanje statične elektrike in s tem občutek vročine in mokrote. Zagotavljajo zračnost in prijetno počutje. Izbrani so tako, da pršicam ne nudijo pogojev bivanja in delujejo antialergeno.

 

So obračljiva in omogočajo trdoto po izbiri 

Ena stran posteljnega vložka je trša, druga mehkejša. Tako ima uporabnik še kasneje možnost izbire trdote, ki mu med spanjem najbolj ustreza.

 

So optimalna za naše zdravje

Zaradi omenjene ortopedske sestave dajejo posteljni vložki telesu optimalno podporo, pravilno lego in zagotavljajo vse pogoje za pravilen razvoj telesa v fazi odraščanja ter preprečujejo nastanek ortopedskih težav v kasnejšem obdobju. Ker se prilagajajo obliki telesa in ga podprejo po celi površini, ni obtiščanih mest in prekrvavitev je nemotena. Tako preprečujejo preležanine. Zasnovana so tako, da je na njih manj obračanja, sprostitev je optimalna in spanec je miren in v vseh fazah intenziven. S tem so ustvarjeni pogoji za pravilno delovanje življenjskih funkcij in krepitev odpornosti.

 

Nosijo certifikate kakovosti

1. ÖKO-TEX certifikat

ÖKO-TEX Standard 100 je globalno združenje za enotno testiranje in sistem certificiranja za tekstilne surovine, polizdelke in končne izdelke v vseh fazah proizvodnje. Preizkušen tekstilni izdelek se razporedi v enega od štirih razredov proizvodov, glede na namembnost uporabe artikla. Intenzivneje izdelek pride v stik s kožo, strožje ekološke zahteve mora izpolnjevati. Naši izdelki so iz tekstilov, ki imajo certifikate v skladu z ÖKO-TEX Standard razred 1, kar pomeni da so prestali najstrožje teste in so primerni tudi za otroke.

 

2. euroLATEX certifikat

EuroLatex standard za lateks je bil razvit s strani združenja evropskih proizvajalcev lateksa in je certificiran s strani vodilnega evropskega znanstveno-raziskovalnega inštituta TFI Teppich-Forschungs Institut v Nemčiji. Ta standard opredeljuje evropsko poreklo te vrste materialov, odsotnost škodljivih snovi, ki bi lahko ogrozile zdravje v teh materialih, ter varno uporabo lateks materialov. O kakovosti našega naravnega lateksa priča pridobljen certifikat euroLATEX, ki zagotavlja, da le-ta izpolnjuje stroge standarde ter omejitve za snovi, ki bi lahko bile škodljive za zdravje.

 

3. FSC certifikat

Forest Stewardship Council (FSC) je med-narodna in neprofitna organizacija, ki promovira trajnostno gospodarjenje z gozdom. Izdaja certifikate za gozdove in izdelke, pri katerih se upoštevajo načela trajnosti. FSC promovira trajnostno, okolju prijazno, ekonomsko sprejemljivo in socialno pravično gospodarjenje. V skladu z upoštevanjem strogih kriterijev za trajnostno naravnanost, smo tudi mi ponosni lastnik certifikata.

 

4. eco INSTITUT certifikat

Certifikat, ki ga podeljuje Eco Institut, s sedežem v Nemčiji. Ta certifikat se osredotoča na ocenjevanje in certificiranje izdelkov glede na njihovo okoljsko učinkovitost ter kakovost zraka v notranjih prostorih. Pri ocenjevanju se upoštevajo kriteriji, kot so emisije hlapnih organskih spojin, prisotnost nevarnih snovi in splošna trajnost izdelka. Izdelki, ki izpolnjujejo visoke zahteve certifikata Eco Institut (med njimi tudi naši izdelki), so priznani kot okolju prijazni in varni za uporabo ter spodbujajo zdravo in trajnostno bivalno okolje.

 

Ležišča so upogljiva in imajo snemljivo prevleko

Omogočajo privzdignjeno vzglavje in vznožje ter tudi sedeči položaj. Ponujamo možnost izbire različnih vrst prevlek, prilagojenih individualnim željam in potrebam posameznika. Prevleke so pralne.

 

Izdelana so v Sloveniji in izdelujemo jih tudi po meri

Posteljni vložki so izdelani v osrčju naše proizvodnje, v Slovenj Gradcu. Poleg standardnih dimenzij ležišč so možni tudi ovali za košarice in vložki za zibke, ter individualne dimenzije posteljnih vložkov za odrasle.

Naravni posteljni vložki so ključnega pomena za zagotavljanje trdnega in zdravega spanca. S svojo ortopedsko zasnovo, uporabo naravnih materialov in možnostjo prilagajanja trdote predstavljajo odlično rešitev za vse, ki cenijo kakovostno spanje. Ne le, da podpirajo naše zdravje in dobro počutje, ampak tudi pomagajo ohranjati okolje, saj imajo številne certifikate kakovosti, ki potrjujejo njihovo trajnost in varnost.

Preverite ponudbo naših naravnih posteljnih vložkov, in si izberite pravo ležišče zase.

 

Kliknite tukaj za prenos kataloga posteljnih vložkov

 

Skrivnosti udobja, 2023

Oddajte svoj komentar
Filters
Sort
display